Stijltrends 2020  Vimmo

Wat zijn de stijltrends voor 2020?

10/08/2019
0, 0, 0, 0

De interieurwereld staat nooit stil. Trends en vernieuwingen volgen elkaar in sneltempo op.

Als buitenstaander is het vaak moeilijk om op de hoogte te blijven. Daarom maakten we een kort overzicht van de nieuwste stijltrends van 2020. Lees snel verder en laat je inspireren.

Ga naar inhoud

Zwarte stalen frames

Of het nu gaat om een binnendeur met glas, de poten van een badkamermeubel of de handgrepen van keukenkasten; zwart staal is super trendy. Dit metaal geeft direct een stijlvolle toets aan jouw interieur. Het oogt stoer maar toch luxueus.

Tip: trek deze woontrend door naar het buitenschrijnwerk. Er bestaan tegenwoordig aluminium profielen met een steellook. Die zien eruit als klassiek gietijzer, maar voldoen wel aan de huidige isolatienormen.

Opvallend kraanwerk

Traditionele kranen in chroom zijn verleden tijd. In 2020 mag het wat opvallender zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van zwarte badkamerkranen of keukenkranen met een messing look? Die vormen de perfecte blikvanger.

Terrazzo

Terrazzo is terug van weggeweest. Deze stenen bestaan uit een bonte mix van kleuren met zichtbare partikels (meestal stukjes marmer). Ze worden vaak gebruikt als vloertegel, maar er bestaan ook keukenbladen en waskommen in dit materiaal.  

Warme kleuren

Nog een stijltrend voor 2020 is het warme kleurenpalet. Denk aan aardetinten zoals beige, terracotta, chocolade en roest. Die brengen rust in je interieur. Felle tinten vragen te veel aandacht en laat je best links liggen.

Deze trendkleuren combineren erg goed met natuurlijke materialen als leder en hout. Ook zwart staal, messing en marmer sluiten mooi aan bij dit kleurenpalet.

Fluweel

De velvet trend breekt helemaal door in 2020. Het is de perfecte mix van luxe en comfort. Vooral de fluwelen sofa’s en eetkamerstoelen in rijke, diepe kleuren als mosterd en roest zijn aan een opmars bezig. Natuurlijk kan je ook voor meer bescheiden tinten opteren. Er is dus voor ieder wat wils.

Wenst u op de hoogte te blijven?

Bezorg ons dan via onderstaand formulier uw naam en e-mailadres.

Ik heb het Privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.