Totaalrenovatie kostprijs Vimmo

Wat is de gemiddelde kost van een totaalrenovatie?

17/08/2019
0, 0, 0, 0

Heel wat mensen stellen de vraag; “hoeveel kost een totaalrenovatie?” Dat is niet verwonderlijk, want het budget speelt vaak een doorslaggevende rol.

Daarom verzamelden we in dit artikel meer informatie over de prijs van een totaalrenovatie. Je leert alles over de factoren die meespelen. Daarnaast ontdek je ook enkele richtprijzen.

Meer weten? Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.

 

 

Ga naar inhoud

De prijs van een totaalrenovatie varieert sterk

Hoeveel je betaalt voor een totaalrenovatie valt moeilijk te zeggen. Want er zijn verschillende factoren om mee rekening te houden. De kostprijs hangt af van:

  • De aard van de werken. Gaat het om een relatief eenvoudige vernieuwing of om een grondige verbouwing waarbij de draagstructuur van het gebouw wordt aangepakt? Des te ingrijpender de aanpassingen, des te hoger het kostenplaatje.
  • Het afwerkingsniveau. Hoe ver ga je in de totaalrenovatie? Wil je bijvoorbeeld zelf schilderen, of neem je dit mee in de offerte? Moet er nieuwe raamdecoratie komen of niet? Er zijn dus verschillende afwerkingsniveaus om uit te kiezen.
  • De materiaalkeuze. Bouwmaterialen komen in alle mogelijke vormen, formaten, kleuren en afwerkingen. Er zijn bijvoorbeeld eenvoudige vloertegels van €15/m², maar evengoed tegels die meer dan drie keer zo duur zijn. Ook de gekozen materialen hebben dus een invloed op de prijs van een totaalrenovatie.

Richtprijzen

Voor een kwalitatieve totaalrenovatie mag je tussen de €1200 en €1500 per vierkante meter rekenen. Zoals eerder al gezegd, hangt het finale prijskaartje af van diverse factoren.

Dit is vergelijkbaar met de prijs die je betaalt wanneer individuele aannemers de renovatie uitvoeren. Maar dat brengt veel meer stress en kopzorgen met zich mee.

Wat is er inbegrepen?

Goed om te weten: in deze richtprijs is alles inbegrepen. Je kan dus zonder zorgen genieten van een nieuw interieur.

  • Een persoonlijk ontwerp. Onze designers creëren een uniek interieur op basis van jouw wensen en noden.
  • Professioneel advies. Knopen doorhakken is moeilijk. Met onze jarenlange ervaring kunnen we steeds het juiste advies geven.
  • Maatwerk. Bij Vimmo geniet je van écht maatwerk. Alles wordt op maat gemaakt door vakmannen die hun stiel door en door kennen.
  • Vlotte projectopvolging. Voor de hele totaalrenovatie heb je één aanspreekpunt. Je hoeft dus geen tien verschillende aannemers te contacteren.
  • Budgetcontrole. Gedaan met onverwachte meerkosten. De prijs op de offerte is diegene die op de factuur staat.
  • Service. Wil je na de eindoplevering nog enkele aanpassingen doorvoeren? Dat is geen enkel probleem. Wij staan altijd voor jou klaar.

Graag een prijs op maat?

Op basis van bovenstaande informatie is het nog steeds moeilijk inschatten hoeveel jouw totaalrenovatie kost. Daarom raden we aan om een afspraak te maken. Dan bespreken we samen jouw plannen. Nadien ontvang je een vrijblijvende offerte om jouw droominterieur te realiseren.

Maak een afspraak of bel ons op 03 541 04 00 voor meer informatie.

Wenst u op de hoogte te blijven?

Bezorg ons dan via onderstaand formulier uw naam en e-mailadres.

Ik heb het Privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.