Zwarte kranen onderhouden - VIMMO

Hoe vermijd ik kalkaanslag op mijn zwarte kranen?

26/07/2019
0, 0, 0, 0

Zwarte badkamer- en keukenkranen zijn verrassend mooi. Ze passen in zowat elke woonstijl. Wie op zoek is naar een alternatief voor de klassieke modellen in chroom moet dus zeker zwart kraanwerk overwegen.

Toch is niet iedereen overtuigd. Heel wat mensen vermijden zwarte kranen omdat ze gevoelig zijn voor kalkaanslag. Dat is niet langer een probleem. Want met onderstaande tips blijft alles kalkvrij.

 

Ga naar inhoud

Tip #1: droog de kraan af

Kalkaanslag ontstaat doordat waterdruppels gedurende lange tijd op de kraan blijven liggen. Daarom is het een goed idee om alles af te drogen. Heb je bijvoorbeeld een douche genomen? Ga dan na het afdrogen van je lichaam met de handdoek over het kraanwerk. Dat duurt niet lang, maar je voorkomt er wel kalkaanslag mee.

Tip #2: vermijd bijtende schoonmaakproducten

Sommige mensen gebruiken agressieve antikalkproducten op basis van zoutzuur, chloor of fosforzuur. Die zijn niet geschikt voor zwarte kranen. Want ze kunnen het oppervlak aantasten als ze te lang inwerken. Wij raden zachte, citroenzuurhoudende schoonmaakproducten aan om kalk te verwijderen.

Tip #3: gebruik geen schuursponsjes

Schuursponsjes zijn ideaal om hardnekkige vlekken te verwijderen. Maar niet op zwarte kranen. Want je loopt het risico om krassen te maken. Gebruik dus steeds een zachte schoonmaakdoek om je badkamer- en keukenkranen te reinigen.

Tip #4: spoel na

Heb je jouw zwarte kranen schoongemaakt met antikalkproducten? Spoel dan overvloedig na met proper water. Dan ben je zeker dat alle restjes verdwenen zijn en er geen vlekken ontstaan.

Tip #5: behandel de kranen met spoelglans

Wrijf het kraanwerk in met spoelglans voor de vaatwasser. Klinkt misschien raar, maar dit product creëert een extra beschermlaag tegen waterdruppels. Zo voorkom je kalkaanslag op jouw zwarte kranen.  

Wenst u op de hoogte te blijven?

Bezorg ons dan via onderstaand formulier uw naam en e-mailadres.

Ik heb het Privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.