Wellness badkamer

Hoe creëer ik een wellnessgevoel in mijn badkamer?

22/12/2019
0, 0, 0, 0

Tegenwoordig is de badkamer niet langer een simpele wasplaats, maar een volgwaardige wellnessruimte. Het is een plek waar je de dagelijkse stress even vergeet.

Droom je zelf van een wellness badkamer? Wij geven je graag wat inspiratie.

Ga naar inhoud

Materialen

Alles begint met de materiaalkeuze. De materialen van vloeren, wanden en badkamermeubels bepalen de sfeer in de ruimte. Wil je een echt wellnessgevoel? Dan investeer je best in luxueuze materialen als marmer of massieve eik.

Kleurenpalet

In een wellness badkamer draait alles om rust en ontspanning. Dat lukt niet met een chaotisch kleurenpalet. Zorg dus voor zachte, complementaire kleuren die een zekere sereniteit uitstralen. 

Regendouche

Een regendouche mag echt niet ontbreken in een wellness badkamer. Kies een extra groot model met voldoende debiet om je hele lichaam te bedekken met warme waterdruppels. Gun jezelf gerust een extraatje, zoals een watervalfunctie of ingebouwde zijsproeiers.

Whirlpool bad

Is er iets beter dan een warm bad na een drukke werkdag? Volgens ons niet. Voor een echt wellnessgevoel plaats je een bad met air- of waterjets. Die masseren alle stroeve spieren en zorgen voor de ultieme relaxatie.

Sauna of stoombad

Indien er voldoende plaats is, kan je ook een sauna of stoombad toevoegen. Uit onderzoek blijkt dat een saunasessie een positieve invloed op ons lichaam heeft. Is jouw badkamer eerder aan de kleine kant? Kies dan voor een infraroodpaneel. Er bestaan zelfs modellen die geschikt zijn voor inloopdouches.

Verwarming

Een koude badkamer is helemaal niet gezellig. Voor de perfecte temperatuur raden we vloerverwarming aan. Dat is lekker warm aan je voeten, en je verliest geen plaats aan een radiator. Ook wandverwarming is een mogelijkheid.

Verlichting

Haal nog meer uit jouw wellness badkamer met flexibele verlichting. Dimbare lampen zorgen meteen voor een knusse sfeer. En met RGB-verlichting wissel je makkelijk tussen lichtkleuren. Wist je trouwens dat kleurentherapie allerlei klachten kan verhelpen?

Audio

Een audiosysteem is zeker het overwegen waard. Laat je ’s ochtends begroeten door een opzwepende playlist, of geniet van ontspannende loungemuziek tijdens een bad. Met audio til je het wellnessgevoel naar een hoger niveau.

Aroma’s

Licht, geluid, temperatuur … we hebben al een heleboel zintuigen gehad. Enkel geuren ontbreken nog. Plaats daarom enkele geurstokjes of geurkaarsen in je wellness badkamer.

Wenst u op de hoogte te blijven?

Bezorg ons dan via onderstaand formulier uw naam en e-mailadres.

Ik heb het Privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.