Welk bad verkies jij?

Een vrijstaand bad… is dat niet zeer onpraktisch?

28/05/2020
0, 0, 0, 0

Sommige mensen dromen van een vrijstaand bad maar kiezen toch voor een inbouwmodel omwille van ‘praktische redenen’. Dat hoeft helemaal niet. Want een vrijstaande badkuip biedt alleen maar voordelen.

Ga naar inhoud

Drie voordelen van een vrijstaand bad

1) Groter ruimtegevoel

Omdat er een open ruimte is tussen het bad en de muren, lijkt de badkamer groter dan ze werkelijk is. Het is een optisch trucje dat interieurdesigners ook in andere ruimtes toepassen – door bijvoorbeeld een sofa enkele centimeters voor een muur te plaatsen.

2) Onderhoudsvriendelijk

Bij een traditioneel bad worden de naden tussen de vloer en muren afgekit. Deze siliconenkit is gevoelig voor vuil en schimmels – zeker in badkamers met een slechte ventilatie. Een vrijstaand bad heeft veel minder kitvoegen (enkel onderaan). Daarom is het onderhoudsvriendelijker.

3) Uitstraling

Misschien wel het grootste voordeel van een vrijstaand bad is de stijlvolle uitstraling. Ze geeft jouw badkamer een luxueuze toets. Een vrijstaand bad doet meteen denken aan statige herenhuizen of chique hotels.

 

Zorg voor voldoende vrije ruimte

Is jouw badkamer eerder aan de kleine kant? Dan is een inbouwbad een betere keuze.

Vrijstaande baden hebben immers voldoende vrije ruimte nodig. Dat oogt niet alleen mooier, het vergemakkelijkt ook de schoonmaak van het bad. 

Wenst u op de hoogte te blijven?

Bezorg ons dan via onderstaand formulier uw naam en e-mailadres.

Ik heb het Privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.