Onzichtbare kastenwand door Vimmo

Een onzichtbare kastenwand, kan dat?

17/10/2019
0, 0, 0, 0

Droom je van een strak interieur dat rust uitstraalt? Dan heb je een onzichtbare kastenwand nodig. Deze opbergkasten zullen de pure lijnen van jouw woonkamer, keuken of slaapkamer niet verstoren.

Ga naar inhoud

Zo creëer je een onzichtbare kastenwand

Voor onzichtbare inbouwkasten zijn drie punten belangrijk:

1. Greeploze kastdeuren en lades

Handgrepen geven meteen weg dat er nog een ruimte achter de deuren zit. Voor een onzichtbare kastenwand heb je dus een greeploos ontwerp nodig.

“Maar hoe krijg ik de kast dan open”, vraag je jezelf misschien af? Simpel: met behulp van een push-to-open systeem. Een subtiel ingebouwde veer opent de deur wanneer je er zachtjes tegen duwt. En een magneetje vermijdt dat de kastdeur op een kiertje blijft staan.

2. Kast en wandbekleding in hetzelfde materiaal

Maatkasten worden dikwijls in een nis geplaatst. De zijmuren zijn dan duidelijk zichtbaar.

Voor een onzichtbare kastenwand gebruiken we het materiaal van de kastdeuren als muurbekleding. Zo vormt alles één geheel. Op deze manier is het zelfs mogelijk om een binnendeur te verstoppen – ideaal voor liefhebbers van een minimalistische inrichting.

3. Naadloze plaatsing

Wie een onzichtbare kastenwand wil, kan niet zonder maatwerk. Want paslatten en onderdelen die niet perfect aansluiten doen het effect teniet. Een naadloos design verkrijg je enkel met een doordachte planning en professioneel vakmanschap.

Meer weten? Bespreek de mogelijkheden met een van onze interieurspecialisten. Ons telefoonnummer en e-mailadres vind je op de contactpagina.

Wenst u op de hoogte te blijven?

Bezorg ons dan via onderstaand formulier uw naam en e-mailadres.

Ik heb het Privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.