Ingefreesde greep mogelijkheden

Een ingefreesde greep bij laminaat, kan dat?

20/11/2019
0, 0, 0, 0

De uitstraling van een keuken hangt niet alleen af van de gekozen materialen, maar ook van de kastgrepen. Een moderne greeploze keuken ziet er bijvoorbeeld anders uit wanneer je voor inox handgrepen kiest. Een klein verschil, met een groot effect.

Heel wat klanten die kiezen voor keukenkasten in laminaat vragen zich af of ingefreesde grepen mogelijk zijn. Het antwoord lees je hieronder.

Ga naar inhoud

Wat zijn ingefreesde grepen?

Ingefreesde grepen zijn de gulden middenweg tussen een greeploos ontwerp en traditionele handvaten. Bij dit systeem worden de handgrepen in de keukenfronten geplaatst. Ze steken dus niet uit. Hierdoor oogt het eindresultaat toch heel strak.

Kan dit bij laminaat?

Bij kastdeuren in massief hout is het freesproces vrij eenvoudig. Dit materiaal is namelijk uniform. Het bestaat uit één stuk.

Maar een laminaat bestaat uit meerdere lagen. We kunnen niet zomaar handgrepen infrezen, want dan zouden de onderliggende lagen zichtbaar zijn.

Gelukkig is er een oplossing. Voor laminaat met ingefreesde grepen maken we eerst een uitsparing, waarin we een inox greep plaatsen. Op deze manier is de handgreep mooi afgewerkt.

Deze greep kunnen we trouwens voorzien in verschillende kleuren. Verkies je de standaard inox versie? Of heb je liever een kleur die bij jouw keukenkasten aansluit? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Wenst u op de hoogte te blijven?

Bezorg ons dan via onderstaand formulier uw naam en e-mailadres.

Ik heb het Privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.