Looptijd van een totaalrenovatie

Wat is de gemiddelde looptijd van een totaalrenovatie?

08/06/2020
0, 0, 0, 0

In de meeste gevallen speelt het budget van een totaalrenovatie een doorslaggevende rol. Logisch, want het financiële plaatje moet kloppen.

Toch is er nog een aandachtspunt: de timing. Iedereen wil de werken zo snel mogelijk achter de rug hebben. Maar hoeveel tijd moet je nu incalculeren voor een totaalrenovatie?

Ga naar inhoud

Factoren die de looptijd beïnvloeden

Hoelang een totaalrenovatie duurt is afhankelijk van diverse factoren:

Omvang van de werken

Het is logisch dat de renovatie van een villa meer tijd in beslag neemt dan een bescheiden rijwoning. De oppervlakte is simpelweg groter.

Daarnaast speelt de ‘renovatiegraad’ een rol. Hiermee bedoelen we de mate van vernieuwing. Gaat het om een beperkte cosmetische ingreep of een volledige aanpassing van het gebouw, inclusief de draagstructuur?

De gekozen materialen

Ook de materiaalkeuze heeft een invloed op de planning. Heel wat standaardmaterialen zijn voorradig en dus makkelijk verkrijgbaar. Dat is met exclusievere materialen niet altijd het geval. Die moeten we soms in het buitenland bestellen en laten invoeren.  

De afwerkingskwaliteit

Veel renovatiefirma’s proberen geld te besparen door heel snel te werken. Want time is money. Dat gaat ten koste van de kwaliteit. Wij spenderen veel aandacht aan de details, wat het eindresultaat ten goede komt.  

De hoeveelheid maatwerk

Wie tijd wil besparen kiest interieurstukken uit een catalogus. Maar die passen niet altijd bij de rest van de inrichting. Maatwerk wel. Het enige nadeel; maatwerk neemt meer tijd in beslag.

Richttermijnen

Een exacte looptijd bepalen is erg moeilijk. Want elk project is anders.

Om toch een antwoord te geven op de vraag “hoelang duurt een renovatie”, kunnen we een kijkje nemen naar de gemiddelde looptijd van een totaalproject. Deze werken duren 9 tot 12 maanden voor een hele woning. Maar zoals eerder al gezegd, kan dit ook korter. In sommige gevallen minder dan 6 maanden.

 

Wenst u op de hoogte te blijven?

Bezorg ons dan via onderstaand formulier uw naam en e-mailadres.

Ik heb het Privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.