renovatiewerken

Moet ik mijn huis uit tijdens mijn renovatiewerken?

09/05/2020
0, 0, 0, 0

Je kent ongetwijfeld het spreekwoord ‘wie mooi wil zijn, moet pijn lijden’. Schoonheid heeft nu eenmaal een prijs.

Bij renovatiewerken is dat niet anders. Voordat je kan genieten van een stijlvol interieur moeten er verschillende werken gebeuren. Die brengen stof, lawaai en andere overlast met zich mee. Meestal is deze hinder beperkt en kan je zonder problemen in de woning blijven. Maar bij totaalrenovaties is dat een ander verhaal.

Ga naar inhoud

Renovatie van één of twee ruimtes

Heel wat mensen willen slechts één of twee kamers renoveren. Ze geven hun keuken een make-over of nemen de badkamer onder handen. In dat geval is een tijdelijke verhuis niet nodig, want het grootste deel van de woning is nog steeds bruikbaar.

Natuurlijk gaan er enkele ongemakken zijn. Dat is onvermijdelijk. Maar met een beetje creativiteit kom je al een heel eind. Vraag bijvoorbeeld aan familie of vrienden om bij hen te douchen tijdens de badkamerrenovatie. Of huur een mobiele badkamer.  

Totaalrenovatie

Zoals je weet, doen we ook totaalrenovaties. In dat geval geven we de volledige woning – van boven tot beneden – een frisse uitstraling.

Totaalrenovaties staan synoniem met ingrijpende werken. Het interieur wordt volledig gestript en weer opgebouwd. Hierdoor zijn sommige ruimtes tijdelijk onbruikbaar.

Bij een ingrijpende renovatie is het soms wel aangewezen om voor enkele weken een ander verblijf te zoeken. Bijvoorbeeld bij familie of vrienden. Maar er zijn ook hotels en vakantieparken die oplossingen voor langere huurperiodes hebben.

Wenst u op de hoogte te blijven?

Bezorg ons dan via onderstaand formulier uw naam en e-mailadres.

Ik heb het Privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.