Vingerafdrukken in de keuken vermijden

Hoe vermijd ik vingerafdrukken op mijn keukenkasten?

04/11/2019
0, 0, 0, 0

Vieze vingerafdrukken op je keukenkasten zijn bijna onvermijdelijk. Want tijdens het koken trek je allerlei kastdeuren en lades open. En als er kleine kinderen rondlopen, wordt dit alleen maar erger.

Gelukkig zijn er verschillende manieren om je keukenkasten proper te houden. Met onderstaande tips zijn vingerafdrukken verleden tijd.

Ga naar inhoud

Ga voor een lichte kleur

Het nadeel van donkere kleuren is dat ze moeilijk schoon te houden zijn. Je zal makkelijk stof, vingerafdrukken en ander vuil zien. Lichte kleuren zijn in dat geval veel onderhoudsvriendelijker.

Kies voor een motief

Heel wat mensen kiezen voor effen kastdeuren en lades, omdat ze van de strakke uitstraling houden. Maar op een effen oppervlak zie je veel sneller vingerafdrukken. Op kasten met een motief – bijvoorbeeld in geverniste massieve eik – valt dit minder snel op. Het houtmotief camoufleert immers de vingerafdrukken.

Vermijd push-to-open deuren

Greeploze deuren met een push-to-open systeem zijn prachtig. Maar ook heel gevoelig voor vingerafdrukken. Wie een vlekvrije keuken wil, kiest dus best voor deuren en lades met een greeplijst of ingefreesde handvaten. Klassieke kastgrepen zijn natuurlijk ook een oplossing.

Bescherm de kasten met een coating

Tegenwoordig bestaan er verschillende coatings die tijdens het productieproces op de keukenkasten worden gezet als extra beschermlaag tegen vlekken. Op deze manier maken lelijke vingerafdrukken geen kans.

Wenst u op de hoogte te blijven?

Bezorg ons dan via onderstaand formulier uw naam en e-mailadres.

Ik heb het Privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.