Douche kalkvrij houden

Hoe houd ik mijn douche kalkvrij?

30/04/2020
0, 0, 0, 0

Ben je die lelijke vlekken op de douchewand en douchekraan beu? Dan is het hoog tijd om actie te ondernemen. Want er zijn verschillende manieren om je douche kalkvrij te houden. Wij maakten een overzicht:

Ga naar inhoud

Plaats een waterontharder

Met een waterontharder pak je het probleem bij de bron aan. Want dit toestel maakt hard water zacht. Kortom; het verwijdert mineralen uit het leidingwater, waardoor je douche kalkvrij blijft.

Een waterontharder heeft als bijkomend voordeel dat het de levensduur van waterverbruikende toestellen verlengt, zoals een wasmachine of koffiezetapparaat.

Naspoelen

Klaar met douchen? Spoel dan alles met koud water. Op deze manier ben je zeker dat er geen zeepresten achterblijven, want ook die laten vlekken achter.

Droog je douche

Kalkaanslag ontstaat wanneer waterdruppels opdrogen. Daarom is het een goed idee om de wanden en het kraanwerk te drogen na een douche. Gebruik hiervoor een raamwisser of een handdoek.

Bescherm het glas

Ook het glas van de douchewand of douchedeur is gevoelig voor kalkaanslag. Ja kan dus best een extra beschermlaag aanbrengen. Er bestaan verschillende onderhoudsproducten met een antikalk-werking, maar een schoonmaakbeurt met glansspoelmiddel van de vaatwasser werkt even goed.

Wenst u op de hoogte te blijven?

Bezorg ons dan via onderstaand formulier uw naam en e-mailadres.

Ik heb het Privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.