Renoveren gebouw vimmo

Is het mogelijk om een oud gebouw te renoveren tot een moderne woning?

15/09/2019
0, 0, 0, 0

Op de huizenmarkt zijn duizenden prachtige woningen te vinden die gebouwd werden in de jaren 80, 70 of zelfs vroeger.

Hoewel deze woningen vaak goedkoper zijn dan recentere realisaties, laten heel wat liefhebbers van moderne architectuur deze gebouwen links liggen. Want ze willen iets met een strakke, eigentijdse vormgeving.

Gelukkig is het perfect mogelijk om een oude landelijke woning te moderniseren. Zowel vanbinnen als vanbuiten.

Ga naar inhoud

Van ouderwets naar strak en modern

Met enkele kleine ingrepen ziet het gebouw er veel moderner uit. Vervang bijvoorbeeld de oude houten ramen door strakke alu profielen. Of verberg die gedateerde gevelstenen met een siliconenpleister (ideaal om dit te combineren met isolatiewerken).

Natuurlijk zijn ook ingrijpende renovaties mogelijk. Je kan grotere raamopeningen maken, dakramen plaatsen, een stuk bijbouwen, enz.

Een mix van oud en nieuw

Wat men tegenwoordig vaak doet, is een oude woning uitbreiden met een moderne aanbouw. Zo ontstaat er een mooi contrast tussen oud en nieuw. Deze stijlbreuk geeft het gebouw een flinke dosis karakter en vormt een mooie aanvulling op de bestaande architecturale vormgeving.

Het interieur moderniseren

Voor het interieur zijn er oneindig veel mogelijkheden. Met een modern kleurenpalet en trendy designmeubelen ziet de inrichting er een pak modieuzer uit. Eigentijdse accessoires zorgen voor de finishing touch.

Heb je wat meer tijd en budget? Dan kan je grotere werken inplannen. Breek muren uit om van kleine kamers één grote ruimte te maken, leg een nieuwe vloerbekleding, plaats moderne blokdeuren, enz.

Bespreek jouw plannen

Met een totaalrenovatie moderniseren wij jouw oude woning. Contacteer ons om je plannen te bespreken, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Wenst u op de hoogte te blijven?

Bezorg ons dan via onderstaand formulier uw naam en e-mailadres.

Ik heb het Privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.