Een geschilderde muur achter het bad of in steen.

Een geschilderde muur achter het bad; ja of nee?

28/03/2020
0, 0, 0, 0

In een douche zijn wandtegels of kunststofpanelen een absolute must. Maar boven een bad durft men weleens voor een andere oplossing te kiezen, namelijk een beschilderde muur. Is dat eigenlijk een goed idee?

Ga naar inhoud

Verf is niet de beste optie

Wanneer je een verfwinkel binnenstapt, vind je ongetwijfeld waterbestendige verf. De naam doet vermoeden dat die geschikt is voor gebruik achter het bad. Toch raden we dit niet aan. Want een geschilderde muur achter het bad is helemaal niet onderhoudsvriendelijk.

Na verloop van tijd zal de wand achter het bad vuil worden door opspattend water en zeepresten. Tegels kan je makkelijk afwassen. Schilderwerken niet.

Natuurlijk bestaan er zogenaamde ‘afwasbare’ verven. Maar die zijn nog steeds gevoelig voor bepaalde schoonmaakproducten. En als je te veel kracht zet, blijven kringen zichtbaar.

Alternatieven

Gelukkig zijn er verschillende alternatieven voor verf. Bekleed de wand achter het bad bijvoorbeeld met muurtegels. Er zijn honderden vormen, formaten en kleuren om uit te kiezen. Voor elke interieurstijl is er dus een oplossing. Je kan de volledige hoogte betegelen of een strook van circa 60 cm boven het bad voorzien.

Tegenwoordig bestaan er ook kunststof panelen om badkamerwanden te bekleden. Die ogen heel strak en zijn ideaal voor moderne badkamers.

Wenst u op de hoogte te blijven?

Bezorg ons dan via onderstaand formulier uw naam en e-mailadres.

Ik heb het Privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.