Corian Interieur Vimmo

De eindeloze mogelijkheden van Corian

05/10/2019
0, 0, 0, 0

Tijdens de realisatie van een woonproject spenderen we veel aandacht aan de materiaalkeuze. Want de gekozen materialen bepalen in grote mate de uitstraling van het interieur.

Maar het visuele aspect is niet alles. Er is ook nog een praktische kant. Sommige materialen zijn beter geschikt voor bepaalde toepassingen dan andere. Voor keukens is bijvoorbeeld Corian een interessante optie. Want dit materiaal biedt eindeloze mogelijkheden.

Ga naar inhoud

Wat is Corian?

Corian werd eind jaren ’60 ontwikkeld door DuPont. Het is een composietmateriaal, wat wil zeggen dat het uit verschillende componenten bestaat. In het geval van Corian zijn dat mineralen, acrylhars en kleurstoffen.

Waarvoor wordt Corian gebruikt?

Een van de grote voordelen van Corian is de veelzijdigheid. We vinden dit materiaal zowat overal terug: in wastafels, borden, werkbladen, stoelen … noem maar op. Het is geschikt voor binnen en buiten. Bovendien zijn er verschillende kleuren en afwerkingen verkrijgbaar.

Wat zijn de voor- en nadelen van Corian?

Corian heeft enkele interessante voordelen. Maar de nadelen mogen we ook niet vergeten.

Voordelen:

  • Designvrijheid. Corian is verkrijgbaar in alle mogelijke vormen, formaten, kleuren en afwerkingen, wat ontwerpers enorm veel vrijheid geeft.
  • Sterk. Het oppervlak is goed bestand tegen schokken, vlekken, zuren en uv-stralen.
  • Hygiënisch. Corian werd ontwikkeld voor laboratoria. Het is dus erg hygiënisch.

Nadelen:

  • Niet hittebestendig. Plaats geen warme potten en pannen rechtstreeks op het werkblad. Die kunnen het materiaal permanent beschadigen.
  • Krasgevoelig. Hoewel Corian heel sterk is, blijft het gevoelig voor krassen. Je gebruikt dus best een snijplank om groenten en vlees te snijden.

Wenst u op de hoogte te blijven?

Bezorg ons dan via onderstaand formulier uw naam en e-mailadres.

Ik heb het Privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.